Vyhledej
Královédvorsko > Sport

Stříbro a dva bronzy z vrcholných soutěží pro sokolky

Redakce / 15.10.2020, Dvůr Králové nad Labem, sokol.kralovedvorsko.cz
Současná doba nepřeje sportu, ani jakýmkoli jiným aktivitám. Nabízí se možnost alespoň se ohlédnout v této podivné době za měsícem září. Během jediného měsíce stihli naši sportovci se svými trenéry absolvovat nejen tréninky třikrát týdně, ale také celou řadu soutěží a závodů.

FOTOGALERIE - Stříbro a dva bronzy z vrcholných soutěží pro sokolky

Atletický oddíl zahájil svou činnost již o prázdninách na letním sportovním soustředění. Zde byl dostatek času k zlepšování kondičky, nácviku a rozvoji nových dovedností. Začátkem měsíce pak skočili závodníci rovnýma nohama do krajských přeborů družstev. 
Dorost i starší žactvo letos hostovali v družstvech Sokola Jaroměř a svými body přispěli ke druhým místům obou dorosteneckých družstev, k stříbru a postupu na mistrovství Čech družstva starších žákyň a bronzu starších žáků. Barbora Síbrová vybojovala titul krajské přebornice ve skoku vysokém výkonem 157 cm, když týden před tím zdolala laťku o výšce 165 cm a Simon Rajsner se stal přeborníkem kraje ve vrhu koulí výkonem 13,69 m.

Dvě žákyně reprezentovaly Sokol na republikovém finále OVOV a dalších devět sokolů postoupilo v barvách ZŠ Schulzovy sady. Anežka Holanová měla velikou motivaci obhájit loňský bronz, nakonec se jí podařilo vybojovat stříbrnou medaili ziskem 7 077 bodů. Tereze Grusové se podařilo získat skvělé 10. místo. Karolínka Lukášová obsadila 4. místo, když jí chybělo k medaili 52 bodů. Josefína Šturmová dosáhla zisku 7 193 bodů a skončila na 5. místě. Martin Palan vybojoval místo 9., František Šturm 17., Michal Lukáš 19., Jakub Schreiber 28. a Jan Dušek 63.
Další velkou atletickou akcí byl již 15. ročník Evropských dětských atletických her, kam jsme vyslali 13 závodnic a závodníků. Nejlépe se závod vydařil sestrám Síbrovým, když nejprve vybojovala Barbora bronz za skok vysoký 158 cm a druhý den přidala Markéta v nejmladší kategorii bronz za hod míčkem dlouhý 38,04 m. Dalších úspěchů dosáhli T. Grusová 6. místo ve finále míčku (45,86 m), S. Rajsner 6. místo v kouli (13,23 m), B. Síbrová 8. v oštěpu a 9. v kouli, M. Palan 2. místo ve finále B běhu na 60 m, 5. ve výšce, 10. v dálce. M. Lukáš 6. ve výšce, M. Holan 10. v míčku, F. Šturm 10. v běhu na 600 m, T. Erban 13. v běhu na 800 m, J. Šturmová 15. v oštěpu.

V druhé polovině měsíce proběhlo poslední kolo krajské soutěže přípravek. Družstvo dívek skončilo na výborném 2. místě a postoupilo do finále, hoši skončili na 3. místě, které bylo bohužel nepostupové. Ve finále změřilo síly šest nejlepších družstev dívek i chlapců z celého kraje. Letos naše děvčata na medaili nedosáhla a skončila na pěkném 4. místě. Proběhla dvě kola krajského přeboru mladšího žactva. Zde vybojoval M. Palan stříbro za 60 m překážek v čase 11,42 s a bronz za skok daleký 438 cm. Adéla Sedláčková dohodila kriketovým míčkem na 51,01 m a získala stříbrnou medaili a Tomáš Erban si doběhl pro bronzovou medaili v běhu na 1000 m v čase 3:24,47. 

Krajského přeboru ve vícebojích přípravek se zúčastnilo 16 našich malých atletů. Jan Seifrt získal mezi hochy 2013 zlato, Barbora Ježová mezi dívkami 2012 stříbro, Viktor Baier mezi hochy 2011 bronz stejně jako Anežka Špačková mezi dívkami 2010.

Jediným župním přeborem, který se podařilo uskutečnit, byl přebor v přespolním běhu na Novém Hrádku. I přes velmi nepříznivé počasí odjelo reprezentovat Sokol Dvůr Králové 37 závodníků od předškoláčků po dospělé. A ve vytrvalém dešti vyběhali 20 medailí. Předškolní žákyně – 1. Ema Hažvová, 3. Veronika Beranová, předškolní žáci - 1. Ondřej Seifrt, 2. Jan Flégel, předžáci - 1. Dan Voborník, 2. Jan Seifrt, mladší žákyně I. - 3. - 4. místo Anna Beranová, Kateřina Schreiberová, mladší žáci I. - 3. Jonáš Dušek, mladší žákyně II. - 2. Tereza Grusová, 3. Anežka Holanová, mladší žáci II. - 1. Tomáš Erban, 2. František Šturm, 3. Matěj Holan, starší žákyně III. - 1. Josefína Šturmová, 2. Anežka Šebková, dorostenky a ženy - 1. Kateřina Kubíčková, 2. Martina Kubíčková, dorostenci a muži - 1. Daniel Hojný, 2. Marcel Beran.

Velkého úspěchu dosáhli Barbora Síbrová a Simon Rajsner, kterým se podařilo svými výkony ve skoku vysokém a ve vrhu koulí nominovat na MČR žactva, které se konalo v Třinci. Ani Báře, ani Simonovi se nepodařilo navázat na výkony ze začátku září, kterých dosáhli na EKAG, kdy B. Síbrová obsadila 3. místo a S. Rajsner 6. místo. Přes tento nezdar je velkým úspěchem, neboť i samotná účast na MČR je motivací do dalšího atletického snažení.

Všem atletům děkujeme za výbornou reprezentaci nejen naší jednoty, ale i našeho města. Městu Dvůr Králové pak děkujeme za trvalou podporu sokolského sportu! Těšíme se na to, až se budeme moci sejít v sokolovně a pokračovat v zimní přípravě.

Pavlína Špatenková
Sokol Dvůr Králové n. L.

Další články TJ Sokol Dvůr Králové

 
Vaše komentáře

Přečteno 277x