Vyhledej
Královédvorsko > Sport > tenis

Bronz pro nejmenší družstvo královédvorských tenistů na mistrovství republiky

Redakce, / 3.10.2022, Dvůr Králové nad Labem, tenis.kralovedvorsko.cz
Přinášíme krátké shrnutí za bronzovou medailovou tečkou našich minitenistů, kteří ve středu 28. září v Praze zakončili velmi úspěšnou sezónu družstev TCDK v letošním roce.

FOTOGALERIE - MINITENSTÉ TCDK TŘETÍ V ČR!!


Všem rodičům byl ze strany svazu zakázán vstup na hřiště, a tak jsme mimo kapitána a zástupce sledovali všechny zápasy po celý den přes kameru a psali si zprávy o stavu na whatsapp ve skupině v klubové restauraci.....

Minitenis je hra určena pro hráče ve věku 6 - 7 let. Hraje se přes tenisovou síť s měkkými míči, kdy se míč odráží zkrácenou raketou na druhou polovinu zmenšeného dvorce. Také pravidla jsou upravena speciálně pro tuto věkovou kategorii: hraje se 10 bodů, kluci i holky dohromady.

Babytenis je hra určena pro hráče ve věku 8 – 9 let. Hraje se přes tenisovou síť s odlehčenými míči, kdy se míč odráží zkrácenou raketou na druhou polovinu zmenšeného dvorce. Pravidla jsou upravena pro tuto věkovou kategorii - hraje se a jeden set do 6 gamů.


Družstvo ve složení dle soupisky: SOFIA KAŠPRIŠIN, VIKTORIE MOTALOVÁ, JAKUB ANDRLE, NELA VALENTOVÁ, ELIŠKA BROŽOVÁ (doma fandila velmi vydatně LILLY HAASE) v prvním kole porazilo pražský SK Hamr poměrem 5:3, kdy jsme otočili ze stavu 0:2... a propukla radost z postupu do semifinále a boje o medaile.

V semifinále byl celkový vítěz turnaje TK Prostějov (zlato jako trenér si přivezl Adam Nápravník) nad naše síly a zdolal nás poměrem 8:0, na ně jsme opravdu neměli :-(.

Po menším zklamání se však děti dobře naobědvaly a namotivovány vstoupily do zápasu s TK Přerov o konečné 3. místo. Zápas se od začátku vyvíjel v náš prospěch a Jakub získal rozhodující pátý bod a rozhodl tak o celkové výhře 5:3.

Atmosféra a radost, kterou si děti, rodiče a trenéři prožili po celý den, se těžko popisuje. 

Rád bych ještě zmínil, že 2 děti ze základu soupisky začaly chodit do "školičky" teprve vloni na podzim, další z nich hraje tenis rok a půl.

Věřím, že tento úspěch namotivuje nás všechny pro další práci s mládeží a podaří se nám vychovat další hráče tak, aby náš klub dosáhl podobných úspěchů i v dalších letech.
Na závěr velké DÍKY všem rodičům a příbuzným, bez jejichž obětování financí a času bychom toho nedosáhli.

Stejně tak DĚKUJI všem partnerům klubu TCDK, kteří právě na sportovní činnost přispívají, vážíme si toho a snad Vám tyto výsledky dělají radost.

Výsledky soutěže družstev TCDK v roce 2022 (od nejstarších):

  • DOSPĚLÍ II. LIGA 3. místo
  • DOROST VÝCHODOČESKÁ OBLAST 3. místo
  • STARŠÍ ŽÁCI 9.-12. místo v ČR
  • MLADŠÍ ŽÁCI 9.-12. místo v ČR
  • BABYTENIS VÝCHODOČESKÁ OBLAST 2. místo
  • MINITENIS 3. místo v ČR

Další články Tenisový klub Dvůr Králové n. L (TC DK)

 
Vaše komentáře

Přečteno 371x