Vyhledej
Královédvorsko > Turistika > pěší turistika

Cesta Obřím dolem na Sněžku je otevřena o den dříve

Redakce / 24.07.2024, Aktualizováno , Pec pod Sněžkou - Trutnovsko a Úpicko
EDIT: Cesta je od 24. července již otevřená, stavební firma stihla opravu mostku přes Rudný potok v Obřím dole opravu dodělat o den dříve. Původně měla oprava trvat 3 dny - od 22. do 24. července 2024.

Od 24. července 2024 je cesta Obřím dolem od kapličky k bývalé Obří boudě otevřena.

Původní zpráva:

Důvodem uzavření cesty je oprava mostku přes Rudný potok u bývalé vodárny (Trkače), který se v zimě vlivem sněhu hnul. Oprava je plánována na období 22.–24. července, po tuto dobu nebude možné použít modře značenou cestu Obřím dolem ke Slezskému domu, protože inkriminované místo nelze bezpečně obejít. 

Opěrné zdi mostku se staly po zimní události nestabilními a je nezbytné je opravit. V rámci opravy dojde k demontáži mostku a bude nezbytné opětné zídky, na kterých leží, přeskládat a stabilizovat. 

Místo opravy prakticky nelze obejít, proto bude cesta oficiálně zavřena. Turistům je doporučeno respektovat uzávěru a pro cestu na hřebeny Krkonoš zvolit jiné cesty. V terénu bude omezení dostatečně označeno a to jak u lanové dráhy, v Obřím dole, u kapličky i u bývalé Obří boudy. 

Aktuální stav bude zveřejněn kromě oficiálních komunikačních kanálů KRNAP také na www.mapy.cz.


Kateřina Sekyrková

Zdroj: KRNAP


 

 

 
Vaše komentáře

Přečteno 437x
 
05.09.2024 - V pondělí 9. září 2024 po poledni dojde ke zprovoznění obchvatu Jaroměře. Napojí se plynule na současný konec dálnice D11 u sjezdu u Hořenic.
28.08.2024 - Ve čtvrtek 5. září je nahlášená výluka mezi Starou Pakou a Železným Brodem, cestující zde přestoupí do náhradních autobusů. Výluka se týká vlaků od šesté ranní do půl šesté odpoledne.
26.08.2024 - V sobotu 24. srpna 2024 byl Den otevřených dveří na obchvatu Jaroměře pro pěší, cyklisty, bruslaře či koloběžkaře. V pondělí 9. září 2024 dojde po slavnostním otevření k jeho zprovoznění pro motoristy.
19.08.2024 - V úterý 20. srpna 2024 od 00:01 bude zahájen ostrý provoz radarů na komunikacích v Hertvíkovicích a ve Starém Rokytníku. Jejich umístění souvisí se zvýšením provozu na těchto silnicích v důsledku zprovoznění dálnice na polské straně až k hranicím a absence úseku dálnice D11 k hranicím na české straně.

Volná pracovní místa

Učitel/ka fyziky (ZŠ Schulz. sady)

Učitel/ka informatiky (ZŠ Schulz. sady)

Učitel/ka Hv, Pč (MŠ a ZŠ Bílá Třemešná)

Terénní pečovatel/ka (Diakonie ČCE)


Kalendář akcí